Ridekunst med lethed

#18 Er din hest klar til, at du rider op ad midterlinjen?

March 24, 2022 Christina Holmbæck Episode 18
Ridekunst med lethed
#18 Er din hest klar til, at du rider op ad midterlinjen?
Show Notes

Episoder der nævnes:
#4 Sådan træner du din hest, når den har for meget drift
#17 Lægger din hest sig på tøjlen? - så skal du øve tilbagetrædninger

Når vi rider op ad midterlinjen, kan det virke fristende at støtte vores hest, så den går nogenlunde lige frem, men præcist her bliver det virkelig tydeligt, hvor meget vi skal have fat i vores hest, hvis vi vil have den til at gå stabilt frem. Men hvis vi bruger den strategi, så vil vores hest gå anspændt frem og blive begrænset af vores støtte.

Når vi skal lære vores hest selv at gå stabilt frem, så handler det ikke kun om, at vi sidder i balance, og at vores hest forstår vores hjælpere, men også om at den skal lære at ændre sit bevægelsesmønster i skridten for at kunne gå lige frem i balance.

Forudsætningen for at vores hest forstår, hvad vi ønsker af den, er, at den skal kunne gå lige frem for lange tøjler, og at den skal kunne gå i balance på volten til begge sider.

I denne episode fortæller jeg om, hvad der biomekanisk sker i din hests krop, og hvad det er, den skal lære at gøre anderledes for at kunne gå i balance.
Og så fortæller jeg om, hvordan du først lærer din hest at gå i balance på volten og til sidst om, hvordan du lærer den at gå lige frem på midterlinjen...


[1.48] Men hvorfor er det svært for din hest at gå lige frem?
[3.48] Hvad sker der i hestens krop, når den går på volten
[5.07] Sådan lærer du din hest at gå i balance på volten
[9.59] Sådan lærer du din hest at gå i balance op ad midterlinjen


Se mere:

Hjemmeside
www.ridekunstmedlethed.dk

Facebookside
Ridekunst med lethed v. Christina Holmbæck


Medlemsklub
www.ridekunstmedlethed.dk/medlemsklub
Medlemsklubben er til dig, der ønsker at træne din hest i fysisk og mental balance. Her fokuserer vi på at uddanne hesten signal for signal og øvelse for øvelse for at opnå et gensidigt samarbejde og en sund holdning for lette hjælpere.

Som medlem får du adgang til min personlige sparring og feedback på din træning, over 350 vejledende instruktionsvideoer, teorimateriale, og et fællesskab via en Facebookgruppe.

Medlemsklubben er for hesteinteresserede på alle niveauer, der ønsker at arbejde struktureret med deres hest og give den de bedste vilkår for at lære.


Vil du være sikker på at modtage det nyeste fra mig, så kan du også tilmelde dig mit:
Nyhedsbrev